نوشته شده توسط: الهه ناز
آشنایی با خواص قارچ
قارچ های خوراکی ارزش غذایی خوبی دارند و به همین دلیل می توانند در کنار سبزیجات پرخاصیت میهمان همیشگی سبد غذایی خانوادهها شوند. قارچ ها کالری کمی دارند، هیچگونه چربی یا کلسترولی در آنها پیدا نمیشود و مقدار نمک بسیار کمی دارند. گروهی از ویتامینها و املاح معدنی مهم مانند سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین D و … هم در قارچها وجود دارد.
قارچ ها به دلیل داشتن بتاگلوکان و اسید لینولئیک منبع غذایی خوبی برای پیشگیری از بروز سرطان سینه و پروستات هستند. علاوه بر این اسید لینولئیک از ایجاد اثرات نامطلوب استروژن پیشگیری می کند. هورمون استروژن یکی از دلایل بروز سرطان سینه در زنان بعد از یائسگی است.
یکی از بهترین راههای تامین ویتامین D قرار گرفتن در معرض نور خورشید است اما درصورتیکه روزانه بیشتر ساعات روز را در محیطی سر بسته میگذرانید بهتر است با کمک برخی مواد غذایی از جمله قارچ کمبود ویتامین D بدنتان را جبران کنید.
فواید قارچ بر پوست
قارچ، حاوی پلی ساکارید است، که در آبرسانی و پرکردن پوست، موثر است و در از بین بردن چین و چروک موثر می باشد.
قارچ منبع غنی از ویتامین D است. این ویتامین در درمان بسیاری از آکنهها و رفع جای جوش صورت کاربردی است. از این رو بیشتر پمادهای ضد آکنه ترکیباتی از این ویتامین دارند. شما به جای استفاده از این کرمهای شیمیایی میتوانید از ماسک قارچ، استفاده کنید.
قارچ سبب روشن شدن پوست می شود.
قارچ، منبع خوبی از آهن است
خواص قارچ برای مو:
درست مانند مابقی قسمت های بدن، مو نیز نیازمند دریافت مواد مغذی حیاتی برای فولیکول های خود است.
کم خونی یکی از رایج ترین دلایل ریزش مو است. کم خونی به دلیل کمبود آهن در خون به وجودمی آید. قارچ، منبع خوبی از آهن است و می تواند با ریزش مو مبارزه کند.
آهن، یک ماده معدنی حیاتی است و در تشکیل سلول های قرمز خون نقش دارد، بنابراین مو را تقویت می کند و سرعت رشد مو را افزایش می دهد.
تقویت سیستم ایمنی بدن با خوردن قارچ
همانطور که قبلا ذکر کردیم قارچ حاوی سلنیوم است. این ماده میتواند پاسخ ایمنی بدن به عفونتها را از طریق تحریک تولید سلولهای T بهبود ببخشد. فیبرهای بتاگلوکان موجود در قارچ نیز میتواند سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با سرطان و پیشگیری از تشکیل تومورها تقویت کند.
کمک به کاهش وزن
از جمله روشهای لاغری، خوردن پروتئین بالا و مصرف کمچربی است. از این رو شما با خوردن قارچ، به این رژیم غذایی میتوانید عمل کنید. قارچ با دارا بودن پروتئین مناسب و چربی کم، سلامتی و روند لاغری شما را تضمین می کند.
مصرف قارچ باعث کاهش التهابات در بدن میشود
قارچها حاوی آنتی اکسیدان قویای به نام ergothioneone هستند، که باعث کاهش التهاب در بدن میشوند.
از فواید قارچ، کمک به کاهش وزن می باشد
کنترل فشار خون بالا
پتاسیم موجود در قارچ به گشاد شدن رگها کمک میکند و نتیجه فشار خون پایین میآید. پتاسیم با افزایش جریان خون و اکسیژن به مغز، فعالیت اعصاب را تحریک میکند و باعث میشود سطح هوشیاری و آگاهی بیشتر شود.
قارچ ها منبع غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند که به کاهش فشار خون بالا و نیز کاهش خطر سکته مغزی کمک می کند.
مطالعات انجام شده نشان میدهد که افراد مبتلا به دیابت نوع یک با مصرف غذاهای غنی از فیبر گلوکز پایینی در خون خود داشتند و در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیز با مصرف این غذاها سطح قند، انسولین و لیپید در خون بهبود یافته است.
یک پیمانه از قارچ گریل شده میتواند 3 گرم فیبر برای بدن فراهم کند. متخصصان توصیه میکنند که مردان در روز 30 الی 38 گرم و زنان 21 الی 25 گرم قارچ مصرف نمایند.
کمک به سلامت استخوان
قارچ منبع غنی از کلسیم است. این ماده برای قدرت و استحکام استخوان مفید است. قارچ خطر ابتلا به پوکی استخوان و درد مفاصل و کاهش را کاهش میدهد.
مضرات قارچ :
قارچهایی که به صورت وحشی میرویند ممکن است خطرات زیادی برای سلامتی داشته باشند.
برخی از قارچ ها نیز ممکن است در بسیاری از آدم ها باعث ایجاد مشکلات معده شوند. برخی آدم ها بعد از خوردن قارچ دچار اسهال می شوند. از دیگر مشکلات معده که ممکن است در اثر مصرف قارچ ایجاد شوند، می توان به استفراغ، گرفتگی معده، و حالت تهوع اشاره کرد.
مصرف قارچ به علت این که دیر هضم مى شود براى افراد سالخورده ، زنان باردار و شیرده مبتلا به ناراحتی های معده مناسب نیست .
زیاده روی در مصرف قارچ باعث غلظت خون میگردد.
کسانى که مبتلا به اختلال کلیه هستند باید مثل تمام مواد پروتئینى از مصرف زیاد قارچ خوددارى کنند.
کسانى که اختلال هاضمه دارند و یا از کبد علیل و رنجورند و یا کولیت روده دارند و یا به ورم مفاصل مبتلا هستند و یا به علت اسیداوریک موجود در خون مبتلا به نقرس شده اند نباید قارچ مصرف کنند.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته